Slowball art on wheels

Projekt Slowball

Kas oled kunagi kuulnud liikuvast kunstinäitusest, kus kasutatud autod toimivad lõuendina ja kunstiteostena?  Selle projekti nimi on Slowball & Art on Wheels! Art on Wheels on Eestis asutatud ainulaadne kunstiturunduse projekt, mis ühendab mahajäetud autosid ja andekaid kunstnikke.  Igal aastal osalevad projektis erinevad kunstnikud, maalides vanu kuid töökorras autosid. Aastate jooksul on Art on Wheelsi autode värvimisel osalenud palju erinevaid kunstnikke – kohalikke ja rahvusvahelisi. Kui autod on kunstiteosteks maalitud, toimub nendega aeglane matkasõit, kus reisijad saavad 5-päevase kordumatu kogemuse, mis tunne on juhtida neid meistriteoseid üle piiride.

Minu näitust “Alice imedemaal” TEST pop-up galeriis külastas projekti eestvedaja ning pakkus, et võiksin osaleda Slowball projektis ning näidata seal oma oskusi. Nõustusin üsna kiiresti, sest selles projektis on eelnevalt osalenud paljud minu eeskujud. Veetsin mitu magamata ööd suurest ärevusest. Lisaks ei lasknud magada hirm suure projekti ees ja mõtted, mida küll maalida? Lõpuks tuli idee iseenesest ja tegin töö nädalaga valmis. Minu auto sponsoriks sai Mr Green. Mr Green on ettevõte, mis pakub veebikasiinode ja spordiraamatute teenuseid. Mr Green Ltd-l on tegevusluba ja seda reguleerib Malta Lottery & Gaming Authority LGA. Mr Greeni peakontor asub Sliemas, Maltal.

Projekti algusega langes kokku ka minu uus isikunäitus kohvikus Sõbrad. Näituse kohvikus sai ka Slowball projekti avalöögiks, aga sellest teen juttu juba järgnevas projektikirjelduses. Slowball oli erakordne projekt, mida jään mäletama!

Pildigalerii

Slowball & Art on Wheels 2017, auto #32. Valmis teos ja protsessipildid

Press

Elu 24 ja ERR avaldasid artiklid Slowball projekti alguse kohta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga