Näitusest

Nagu eelnevas postituses mainisin, siis näitus kohvikus Fe “Sõbrad pöörasel teeõhtul!” oli avalöögiks Slowball projektile. Kohvik Fe võttis minuga ühendust ning pakkus korraldada näitus nende ägedas kohvikus. Käisin ruumi vaatamas ning hakkasime üritust planeerima. Rääkisin näituse plaanidest ka Slowball projektijuhile, kellel tekkis koheselt mõte ühendada mõlemad projektid ning nii me kõik koos sõbralikult hakkasime näitusprojekti kallal töötama.

Ettevalmistustööd

Näituse ülespanek on lihtne. Kunstnik kamandab, mehed töötavad 😀

Pressiteade

Lewis Carolli muinasjutus „Alice imedemaal“ pidasid tegelased igavesti pöörast teeõhtut. Alisa Vasina loodud muinasjutulised jäneste maalid ilmuvad Kohvik Sõbrad seintele, et pidada pöörast teeõhtut. Jänesed on pöörased, neil on erinevad kuvandid, koguni vastandlikud – jänes võib olla armas ja hirmutav, tark ja rumal, arg ja vapper, süütu ja ihar – ilmselt seetõttu on jänese kujund eriti populaarne tänapäeval pop sürrealistlikus maalis. Jänese kujund on läbi aegade olnud laialt levinud märk, iidsetes usundites oli jänese sümboolika oma olemuselt samuti mitmekihiline ja tähendusrikas.
Näitusel saab näha Alisa Vasina pop sürrealistlikke maale jänestest. Nii nagu Lewis Carolli muinasjutus „Alice imedemaal“ on valge jänese atribuudiks kell, on ka näitusel esindatud teoste lahutamatuks osaks aja näitaja.

Veelgi enam. Alisa maale saab näha ka kohviku lähedusse pargitud autol. Jah, said õigesti aru!
Nimelt, 2017 suvel läheb see kaunis auto koos paljude teiste samalaadsetega PÖÖRASELT VINGELE reisile marsruudiga Eesti-Soome-Rootsi.
Tahad rohkem infot Slowballi kohta? Aga palun! Järgi meid Facebookis: https://www.facebook.com/slowball.eu/
Külasta ka http://slowball.eu/ et nautida lahedaid pilte eelmiste aastate üritustest või hoopis selleks, et REGISTREERUDA Slowball 2017 SUVETUURILE. Ühine meiega!

Kell 19:00 on võimalus kohtuda kunstniku endaga ning saada vastused kõikidele küsimustele.
Ilusa muusika paneb kõlama muinasjutulise häälega Karolin Saar!

Kohtumiseni 03.02 kell 19:00 kohvikus Sõbrad!

NB! Laud tasub ette broneerida 

Pildigalerii

Alisa Vasina isikunäituse avamine “Sõbrad pöörasel teeõhtul!”.
Fotograaf: Kristo Parksepp