Linnaraamatukogu 100

Linnaraamatukogu 100 seinamaal.

Linnaraamatukogu 100 seinamaal valmis kursuse tööna.Aastal 2012, astusin Tartu Kõrgemasse Kunstikooli, olles valmis avastama uusi väljakutseid ja võimalusi kunstimaailmas. Ent üks ülesanne, mis meie kursusele kohe usaldati, pakkus midagi erilist ja meeldejäävat – see oli võimalus osaleda Tartu Linnaraamatukogu 100. sünnipäeva tähistamises.

Inspireeriv Ülesanne: Seinamaali Loomeprotsess

Linnaraamatukogu, olles juba sajandi jooksul teeninud linna elanikke ja pakkunud rikkalikku kultuuripärandit, vääris tähistamist erilisel moel. Meile, Tartu Kõrgema Kunstikooli esimese kursuse õpilastele, anti võimalus teostada seinamaal, mis kaunistaks raamatukogu seinu ja rõõmustaks külastajaid.

Kogu Kursuse Koostöö

Terve kursus võttis selle ülesande entusiastlikult vastu. Me olime põnevil võimalusest oma kunstilist annet ja loomingulist visiooni jagada ning luua midagi, mis jääks märgiks linna kultuuriajalukku. Alustasime koos tööd, olles innustatud ja pühendunud ühisele eesmärgile.

Valmis seinamaal

Meie kursuse seinamaal sai teoks mitme kunstniku käe läbi, igaühe panus oli oluline. Me jagasime ideid, katsetasime erinevaid stiile ja värve ning lõime midagi, mis peegeldas meie visiooni ja raamatukogu tähtsust Tartu kultuuris. See polnud lihtsalt seinamaal, vaid loominguline väljendus meie austusest raamatukogu vastu.

Linnaraamatukogu 100 seinamaal

Meie loodud seinamaal kaunistab siiani Tartu Linnaraamatukogu seinu, kandudes ajas ja jutustades lugusid. See on märk meie algusest kunstikoolis, ühisest pingutusest ja loovusest ning mälestus sellest, kuidas me tähistasime ühe tähtsa asutuse 100. aastapäeva. Linnaraamatukogu sai kingituseks midagi erilist, kuid meie saime kingituseks unustamatu kogemuse ja mälestuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga