Reklaamkandja linnaruumis

Reklaamkandja Linnaruumis: dekoraatori kutseeksam Tartu Kunstikoolis

Reklaamkandja Linnaruumis oli Tartu Kunstikooli dekoraatorite kutseeksami teemaks aastal 2012. Olles Tartu Kunstikooli dekoraatorite eriala lõpukursusel, seisime silmitsi põneva väljakutsega – kutseeksamiga, mis nõudis meilt loovust ja oskust kujundada reklaamkandjaid Eesti heliloojate festivalile. Ülesanne oli selge: luua midagi ainulaadset ja silmapaistvat, mis haaraks möödujate tähelepanu ning kandjana tooks esile Eesti heliloojate loomingut.

Reklaamkandja Linnaruumis​

Meile etteantud reklaamkandja linnaruumis oli tegelikult lihtsalt suur kaablirull, millest pidime looma kunstiteose, mis sobiks festivali reklaamiks. Kujunduste loomine algas kavandite väljatöötamisega, kus igaüks meist püüdis leida originaalseid ja kaasahaaravaid ideid. Pärast kavandite esitamist hindas tellija meie töid ning minu kavand oli tellija meelest kõige tabavam.

Reklaamkandja linnaruumis

Nautides loomeprotsessi

Kuigi minu kavand võitis tellija heakskiidu, peeti seda liiga keeruliseks ja nõudlikuks, et seda koos paarilisega teostada. Seega pidin võtma vastutuse ja teostama oma idee iseseisvalt. Teised tudengid moodustasid kahesed paarid ja töötasid koos, kuid mina asusin tööle üksi, et viia ellu oma visioon.

Minu loomeprojekti maht oli tõesti tohutu ning töö nõudis pühendumist ja täpsust. Ometi oli see väljakutse minu jaoks nauditav ja inspireeriv igas etapis. Võimalus oma ideed ellu viia suurel kandjal oli mulle suurepärane võimalus näidata oma loomingulisust ja tehnilisi oskusi ning samal ajal õppida tundma oma võimeid ja kogeda kunstiloomise rõõmu.

Kutseeksami õppetund

Lõpuks sai minu töö valmis ning oli suurejooneline näide minu loovusest ja töökusest. Reklaamkandja linnaruumis oli tõeline pilgupüüdja ning kandis edasi Eesti heliloojate festivali sõnumit ja atmosfääri. Tartu Kunstikooli kutseeksam oli minu jaoks mitte ainult katse, vaid ka võimalus kasvada ja õppida ning tõestada endale, et suudan teostada enda keerukaid loomeprojekte .

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga