Siili kollektsioon

Siili kollektsioon: Terav rüü kaitseb hoolivust

Siili kollektsioon sai inspiratsiooni siilist, eesti looduses üsna harilikust loomast. Kogu maailmas on loomadel ja nende sümbolitel eriline koht kultuuris ja kunstis. Eestis on üheks selliseks eriliseks sümboliks siil – väike, kuid vapustav olend, kellel on sügav tähendus meie kultuuris ja kunstis. 

Kõhukott siil detail

Siil kui Hingeloom

Siil kui hingeloom on sügavalt juurdunud Eesti kultuuri ja meie inimeste hinge. Siili omapärane iseloom on üsna sarnane  meie inimeste enda olemusega. Nagu siilid, oleme meiegi üsna ettevaatlikud võõraste suhtes, aga kui avame oma südamed, oleme siirad ja hoolivad. Okkalise looma sümboolne tähendus ulatub kaugesse minevikku ning on olnud seotud nii hoolivuse kui ka enesekaitsega.

Siili kollektsioon komplekt
Siili kollektsioon skater kleit

Siil Eesti kultuuris

Siil on alati mänginud olulist rolli Eesti kultuuris. See armas, kuid tõrges olend on leidnud tee paljudesse rahvapärimustesse ja muinasjuttudesse. Vanasti arvati, et siil ennustab ilma. Usuti, et kui siil näitas end päeval ja liikus rahulikult, siis pidi päev tulema ilus, kui aga siil tegutses närviliselt ja oli rahutu, siis oodati vihma või tormi.  Kuna siil on öise eluviisiga, seostati teda sageli pimeduse ja saladuste maailmaga. Siili okkad ja tema kaitsev olemus on teinud temast ka talismani, mis peaks kandjat kaitsma halva energia ja kurja silma eest. 

Siil Eesti kunstis

Kuid siil pole Eesti kultuuris oluline vaid rahvapärimustes. See armas olend on leidnud tee ka Eesti kunsti. Kunstnikud on tihti kasutanud siili kujundit, et väljendada looduse ilu ja vastupidavust. Üks kõige tuntumaid siili kujutisi Eesti kunstis on kahtlemata Eduard Wiiralti loodud “Siil” (1939). Siil on osa Eesti loodusest ning selle graafiline esitus on leidnud tee ka minu loomingusse.

Siili pilt
Taskutega midikleit siil

Siili sümbol moes

Siilid ei ole ka moemaailmas uued tulijad. Nende südamlikkus ja tugevus on kajastunud paljudes moedisainides. Siili sümbolit on kantud riietele, aksessuaaridele ja isegi ehtekunsti. Disainerid on kasutanud siili kujundit, et väljendada looduse ilu ja vastupidavust. Meie Siili kollektsioon ei ole erand – see ühendab endas Eesti metsade kaunist kamuflaaži ja siili vaprat olemust.

Meie siili kollektsiooni

Meie Siili kollektsioon ühendab endas Eesti metsade maalilise kamuflaaži ja siili igavese sümboli, mis sisaldab mõtet enesekaitsest ja hoolivusest. Kollektsiooni moto “Terav rüü kaitseb hoolivust” kujutab siili teravaid okkaid, mis varjavad selle hoolivat olemust. Siil, looduse poolt varustatud terava rüüga, jääb südames armsaks ja hoolivaks. Nagu rahvapärimustes usuti, et siili motiiv kaitseb kandjat halva energia ja kurja silma eest, tahame meiegi uskuda, et meie siili kollektsioon toob kandjatele ainult positiivseid emotsioone ning annab kaitsetunde, mis on vajalik igapäevaste väljakutsete ületamiseks.

Siili kollektsioon fotosessioon

Siili kollektsiooni fotosessioon toimus Karramel stuudios. Stuudio professionaalsed ilutegijad viimistlesid modelli välimuse harmooniliselt fotosessiooni stilistikaga – jumestas Kristi Kliimann, soengu sättis Liis Raudsepp. Fotograaf Desiree Benedikta ja modell Samantha Kasela töötasid tõhusalt koos, saavutades suurepärased kaadrid, esitledes moekollektsiooni parimail kujul. Pärast fotosessiooni saatis Desiree mulle valmis pildid juba samal nädalal. Tänan kõiki asjaosalisi nii meeldiva koostöö eest!

Siili kollektsioon ja selle sõnum

Nagu Eesti metsadesse peituv siil, on ka meie kollektsioon täis sügavat tähendust ja varjatud ilu. “Terav rüü kaitseb hoolivust” on meeldetuletus, et vahel peitub kõige suurem jõud just kõige õrnemates olendites, kellel on võime kaitsta ennast ning hoolida teistest. Meie Siili kollektsioon kannab endas seda tähendust, pakkudes kaitset ja hoolivust, just nagu siil, kes turvab oma terava rüü all peituvat õrna hingelisust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga