Tootemloomade kollektsiooni idee

Ideest

Kuna olen pikalt uurinud loomade sümboleid, avastasin, et igal olendil on oma märk ja mõju inimese kultuurilises elus. Samuti on meist igal ühel lemmik loom kelle kujutisega esemeid meile meeldib omada või kanda. Selline kiindumus ühe olendi suhtes peab ju ometi midagi tähendama! Esialgu otsisin vastuseid tähemärkide juurest, kuid ei suutnud ära seletada miks minu lemmik loom on jänes, mitte ahv, kelle märgi all ma tegelikult sündisin. Pika uurimise järel avastasin sellise märksõna nagu “Tootem”. Tootem on algeliste usundite juures austatav loom (tootemloom), harvem taim või ese. Nende objektidega arvatakse olevat inimestel või sugukondadel sugulussuhe. See seletab paljuski, miks minu lemmikud on jänesed, mitte ahvid või muud loomad. Ka jänese, kui tootemlooma, tähendust tõlgendades avastasin palju kokkulangevusi. Kuna kõige levinumad tootemloomad on meie sodiaagimärkides,  võtsin esialgu eesmärgiks jäädvustada kõik sodiaagid ning edaspidi plaanin jätkata ka teiste tootemloomadega. Kollektsiooni alustasin kolme loomaga ning iga hooaeg plaanin anda kuju veel kolmele olendile, kuni sodiaakide ring täitub ja siis sealt lähen juba edasi. Kollektsioon saab alguse 01.06.2020, kui avaldan kõrvarõngad ja kruusid uute kujundustega! Muid tooteid kollektsiooni piltidega saab juba soetada minu e-poes Redbubble lehel.

Esimesed tootemloomad

Kollektsiooni alustavad Härg, Tiiger ja Jänes. Esialgu joonistasin loomad käsitsi joonistuplokkidesse. Hiljem kujundasin digitaalselt lisades loomadele sobiva taimestiku ning koloriidi. Mulle meeldib ühendada traditsioonilist ja digitaalset kunsti. Kahe tehnika ühendamine annab veel rohkem loomingulist vabadust!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga